Fjell - med tre generasjoner Lilleengen

Aud, Veslemøy og Jonas Lilleengen åpner utstilling i Galleri Hans lørdag 29. juli.

29.juli åpner tre kunstnere en utstilling på Galleri Hans. Tre generasjoner i samme familie behandler på hver sin måte et felles tema, nemlig fjell.
Jonas Adrian Lilleengen, 35 år, er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. film og fotografi.
Veslemøy Lilleengen, 41 år, tar nå sin mastergrad ved Kunstakademiet/NTNU.
Aud Regine Schei Lilleengen, 79 år, er utdannet ved samme kunstakademi og medlem av TBK og NBK.
Utstillingen åpnes av kunstner og kurator André Tribbensee.

Veslemøy Lilleengen har en Bachelor of fine arts fra Kunstakademiet i Trondheim og er inne i sitt avsluttende år i masterutdanningen ved samme institusjon. 
 
"Jeg arbeider i hovedsak med å fortelle egne og andres historier rundt et bestemt tema. En viktig del av dette er å skape rom for at fortellingene skal komme frem og oppstå naturlig. Prosjektene mine er ofte langvarige og har mange forgreininger da jeg forsøker i størst mulig grad å la meg påvirke av menneskene rundt meg og å lytte til innspill. Det er som en dugnad.
Det siste året har jeg vært direktør for kunsthall15. Verdens minste transportable visningsrom for profesjonelle kunstnere. For mer info se kunsthall15 på facebook og instagram."

 

Aud Lilleengen har tegning, maleri og ord som uttrykksmiddel. Hun har deltatt i en rekke utstillinger i inn- og utland, både separatutstillinger og gruppeutstillinger. Hun er innkjøpt av blant annet kommuner, begge fylkeskommuner i Trøndelag, dronning Sonja og Norsk Kulturråd.

Jonas Adrian Lilleengen arbeider med foto, film og video. Første vesentlige utstilling var deltagelse i Photophobia - National venter for contemporary art i Kalingrad i 2007.
Han har hatt flere utstillinger og oppdrag mellom Kalingrad og den siste som Bamsestipendiat ved Namskogan Familiepark med utstillingen "Dei uønska" i 2016.

_
_
_