Månedens godbit

Månedens godbit - ekstra god film for deg som setter pris på de skikkelig gode filmopplevelsene. Dette er filmer som ikke alltid har kjente skuespillere eller de største Hollywood-budsjettene i ryggen - men som gjør du at du er litt annerledes når du går ut av kinosalen, enn da du gikk inn:)

Dunkirk kalles regissør Christopher Nolans mesterverk. Filmen starter da hundre tusenvis av allierte soldater fra Belgia, Storbritannia og Frankrike er omringet av tyske tropper. Fanget på strandet med ryggen til havet, står de ovenfor en umulig situasjon, mens fienden nærmer seg. Vi ser historien fra land, fra havet og fra luften. RAF Spitfires sloss mot fienden i luftrommet over Dunkirk og prøver å beskytte de forsvarsløse mennene under seg. Samtidig kommer hundrevis av småbåter, både militære og sivile, i et desperat redningsforsøk. De risikerer sine egne liv mens de kjemper mot klokka for å redde i det minste en del av soldatene fanget ved Dunkirk.

Vår vingård i Bourgogne er et velspilt fransk drama om familiebånd som holder tre søsken sammen til tross for store uenigheter. Jean har i løpet av sitt 30 årige liv, brukt de siste 10 på å reise rundt i verden. Han har kuttet alle bånd til familien og sitt barndoms Bourgogne og har bosatt seg i utlandet. På sensommeren blir han kalt hjem til Frankrike for å ta farvel med sin døende far. Siden drueinnhøstingen står for døren, gir det Jean en mulighet til å gjenforenes med søsknene Juliette og Jérémie for å enes om framtiden til familiens vingård. I løpet av et år, til rytmen fra årstidene og vinlagingsprosessen, gjenoppbygger de tre søsknene forholdet langsomt, knyttet sammen av sin kjærlighet og lidenskap til håndverket. 

Tulip forever er et elegant og medrivende drama om kjærlighet og begjær, hvor Oscarvinner Alicia Vikander spiller mot bl.a Christoph Waltz og Judi Dench. Vi befinner oss i Amsterdam på 1600-tallet. Den rike og aldrende kjøpmannen Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) hyrer en ung maler til å male et portrett av seg og sin unge, vakre kone Sophia (Alicia Vikander). Sophia og kunstneren faller fullstendig for hverandre mens hun sitter modell for ham. De innleder et hemmelig forhold og mens tulipanfeberen er på sitt høyeste, iverksetter de to elskende en risikabel og livsfarlig plan for å sikre en fremtid sammen. Filmen er basert på Deborah Moggachs roman med samme navn.

_
_
_