Hannah Ryggen Triennale 2019: Nytt land

Vi feirer Hannah Ryggen ved å invitere samtidskunstnere til å stille ut på Ørland og i Trondheim

Kunstnere som deltar er
Faig Ahmed (Aserbajdsjan), Alighiero e Boetti (Italia), Nicola Brandt (Namibia/Storbritannia), Alexandra Kehayoglou (Argentina), Lise Bjørne Linnert (Norge), Ahmed Umar (Sudan/Norge) + Hannah Ryggen

Gjestekunstner som bor og arbeider på Ørland i april/mai er Ahmed Umar.
Ahmed Umar kom til Norge fra Sudan i 2008 som politisk flyktning. Hans kunstneriske praksis er sterkt influert av personlige erfaringer fra oppveksten, bruddet og tilpasningen til et nytt land og kultur.
Umar opplever stor og stadig økende oppmerksomhet, og har stilt ut ved gallerier som Oslo Kunsthall, Last Frontiere NYC i New York og Künstlerhaus Palais Thurn und Taxis, i Bergenz, Østerrike.

Ahmed Umar lager en performativ installasjon i Galleri Hans sammen med workshopdeltakere, og stiller i tillegg ut et massivt keramisk verk i Trondheim.

Foredrag og workshops
Dette annonseres på hjemmesiden til Ørland Kultursenter.

Om Hannah Ryggen Triennale
Hannah Ryggen Triennalen er en unik satsning på å vise internasjonal politisk samtidskunst sammen med en av de aller viktigste kunstnerne fra det 20. århundre, Hannah Ryggen (1894–1970).
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har den største samlingen av Ryggens billedvev, og låner stadig vekk verk til institusjoner i utlandet.

I Hannah Ryggen Triennale inviteres snarere den store verden «hjem» til Hannah Ryggen i Trøndelag. Her setter Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, i samarbeid med Ørland/Bjugn Kunstforening, Hannah Ryggen i kontekst med samfunnsengasjert samtidskunst fra den internasjonale scenen.

Hannah Ryggen Triennale er en hyllest til hennes store kunstnerskap. Hannah Ryggen Triennale ble startet i 2013 av Ørland/Bjugn kunstforening (opprinnelig tenkt som en biennale), mens Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum gikk inn som samarbeidspartner og triennaleansvarlig fra 2014.

I nåværende form og omfang ble triennalen første gang arrangert i 2016. Triennalen skal også være en arena for formidling av ny forskning knyttet til Hannah Ryggens kunstnerskap.

_
_
_