Utstillingsprogram 2017

Mange spennende utstillinger står på vent i Galleri Hans i 2017. Det er stort spenn i sjanger og teknikker.

Året starter med den lokale kunstneren Ragnhild Solem. Utstillingsåpningen er lørdag 14. januar kl. 13.00

I februar vises en liten vandreutstilling fra Foreningen Norden.  Utstillingen har fått tittelen «På vei mot et forent Norden? 1814 – 1870» Utstillingen gir noen glimt av ideer, strømninger og en bevegelse i Norden som ønsket å bygge en fremtid fundamentert på et nordisk fellesskap. Denne tanken ble bare i begrenset grad satt ut i livet, men ideene satte preg på den poliske debatten og kulturlivet gjennom store deler av 1800-tallet.

I 2017 er det reformasjonsjubileum og i den forbindelse produserer Ørland Kultursenter en utstilling med dåpskjoler, huspostiller og bibler. For å lage utstillingen håper kultursenteret at befolkningen er villig til å låne bort sine gjenstander dersom de har noe sånt. Til denne utstillingen blir det laget formidlingsopplegg til skoler og barnehager.

Etter påske kommer Marthe Maalø fra Orkanger og viser frem sin glasskunst kombinert med andre kunstutrykk.

I mai er det portrettmaleren Håvard Løvnes fra Mølnbukta i Ytre-Agdenes som skal ha utstilling. Håvard gikk tegning, form og farge på Brekstad, og fikk veiledning av både Tone Ek og Aud Lilleengen. Han har tegnet siden så lenge han kan huske, og i slutten av tenårene startet han for alvor med oljemaling. Håvard flyttet som nittenåring til Trondheim, der han fikk videre veiledning og nye impulser fra byens etablerte kunstnere. Håvard tok steget videre med skulptur, hvilket medførte en plass på Trøndelagsutstillingen i 2011.

Årets sommerutstilling er det tre generasjoner Lilleengen som står for. Aud Lilleengen er kjent for sine flotte malerier, gjerne med lokale motiver. Hennes datter, Veslemøy, studerer ved kunsthøgskolen i Bergen og skal delta i utstillingen med installasjon. Auds barnebarn, Jonas har gått fotografistudier ved Kunsthøgskolen i Bergen og bidrar med video i utstillingen. Utstillingens tema er fjell.

I september er det tid for den årlige fosenstipendiat-utstillingen. Dette skjer i samarbeid med Ørland/Bjugn Kunstforening.

I oktober er det ull som settes i fokus når utstillingen Wool around the North Atlantic Sea presenteres. Dette skjer samtidig som det er NM i saueklipping på Austrått. Utstillingen viser ullprodukter og teknikker laget av de ulike sauene fra Orknøyene, Shetland, Færøyene, Isle of Man, Hebridene, Island, Grønland og Norge.

Medlemsutstillingen til Ørland/Bjugn Kunstforeningen vises i desember.

_
_
_