Audition til Husmorskolen

Audition til HUSMORSKOLEN

Husmorskolen, et nytt utendørs musikkspill som skal vises på Hovde gård i september 2023, trenger amatørskuespillere mellom 16 - 35 år, 
som er glade i å synge og danse!
 
Det vil bli flere øvingshelger i april, mai, juni, og full prøveperiode fra 11. august. 
Forestillinger 6.- 10. september. 
 
Audition vil foregå 21.-22. januar på Ørland Kultursenter.
På audition vil vi gjerne at du synger en sang. I tillegg vil det bli enkle sceniske øvelser, som ikke krever forberedelse. 
Ta på løse og ledige klær. 
 
 
Om du har spørsmål, kan du ta kontakt med regissør Ane Aass, ane@raaproduksjoner.no
 
Litt mere om stykket: 
 
HUSMORSKOLEN
- et utendørs musikkspill på Hovde gård 
 
En høst mot slutten av 1950-tallet starter Inger, Berit og Liv på husmorskolen på Ørlandet. De er tre svært forskjellige unge jenter fra ulike steder i Trøndelag. Inger drømmer om å bli jagerflypilot, men er forlovet med en odelsgutt. Liv kan ikke fordra husarbeid, men har blitt tvangssendt av foreldrene sine. Mens Berit drømmer om å bli verdens mest perfekte husmor, og er villig til å gå langt for å komme dit. Halvåret på husmorskolen forandrer de tre jentene for livet.  
 
Det handler om «husmus» - for det var det jentene på skolen ble kalt. Det handler om «snørrhovne jetjagere», om «utpåkarer», om danselokalet «Horsen», om rockabilly, og om konflikten mellom bønder og forsvaret ute på Ørlandet,
 
Og så handler det om drømmen om å fly. 
 
Stykket tar utgangspunkt i miljøet rundt Hovde, hvor det var husmorskole fra 1923 og helt opp til 1980-tallet. Husmorskolene var i sin tid en måte å løfte frem viktigheten av kvinnens arbeid i hjemmet på. Som en del av datidens kvinnekamp, ble derfor kunnskapen om å drifte et hjem «opphøyet» til et akademisk fag, og dermed gjort viktig. Datidens lærebøker i husstell er ikke bare et fantastisk innblikk i en annen tid, men også et skattkammer av glemt kunnskap.
 
Forestillingen vil finne sted på tunet til Hovde gård, som i dag huser et fasjonabelt hotell og restaurant som brukes til bryllup, kurs og konferanser. I starten av september blir vi tatt med tilbake i tid hvor det er Bestyrerinnen Fru Bergh som holder i tømmene og husstell-bakteriologi stod på timeplanen. 
 
Manus og musikk er skrevet av Ane Aas og Rasmus Rohde. 
 
På scenen finner du profesjonelle skuespillere og lokale amatører, kor og et spill levende band.
Publisert
19. desember 2022
Skrevet av