Hannah Ryggen Triennale

Hannah Ryggen Triennale (HRT) er dedikert til den anerkjente vevkunstneren Hannah Ryggen (1894–1970). Her setter hennes arbeider i dialog med utvalgte samtidskunstneres praksis.

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er hovedarrangør av HRT, med det som er det største antall billedtepper av Hannah Ryggen i sin samling. Museet låner stadig ut verk til institusjoner verden over. I HRT hentes på sin side den internasjonale scenen «hjem» til Ryggen i Trøndelag.

Som den mest omfattende utgaven hittil, vil HRT 2022 bli en banebrytende satsning for regionen. I tillegg til Ørland/Bjugn Kunstforening, som er en samarbeidspartner siden 2016, samarbeider Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum nå med flere av Trondheims kunstinstitusjoner: Kunsthall Trondheim, Trondheim kunstmuseum og K-U-K Kjøpmannsgata Ung Kunst. Med utstillinger i Trondheim og på Ørland, der Ryggen levde og arbeidet størstedelen av sitt liv, løfter HRT frem svært spennende kunstnerskap fra den lokale så vel som den internasjonale samtidsarenaen.

Utstillingen i Hannah Ryggen -senteret åpner lørdag 26. mars og står til 14. august. 

Publisert
26. mars 2022
Skrevet av