Kystpilegrimsleden på APP

Nå får de som ønsker å reise langs Kystpilegrimsleden et nytt unikt tilbud! Vi kan fortelle at audioguiden Voice Of Norway er lansert på norsk og engelsk, på 10 nøkkelsteder langs Kystpilegrimsleden og på Valldalsleden. Guiden er er en app som er gratis å laste ned og innholdet er tilgjengelig hele døgnet. Dermed kan vi gi et bedre tilbud til vandrere som kommer på besøk. 

Kystpilegrimsleden i Ørland starter ved hurtigbåtterminalen på Brekstad. Herfra kan du vandre til Ørland Kirke som er et av nøkkelstedene. Med appen Voice of Norway får du informasjon og den rikholdige historien om stedet, kirka, Lutherbedet, treet fra Wittenberg, Fru Inger og reformasjonen direkte på øret. 

Videre kan du ta turen langs kysten til Austråttborgen, det andre nøkkelstedet. Langs ruta får du høre både om våtmarksområder som Hovsfjæra, krigshistorien om Austrått Fort og gravminnene som Skjegghaugan. Når du kommer til Austråttborgen får du historiene om både Fru Inger og Ove Bjelke. 

Appen er gratis og kan lastes ned direkte på din telefon. 

Kystpilegrimsleden i Ørland er merket fra Brekstad, til Ørland Kirke og til Austråttborgen og runden rundt Rusasetvatnet og Dalebakken. 

Publisert
28. juli 2022
Skrevet av