Austrått Fort

Åpningstider: 
Austrått Fort åpner i pinsehelga. Da er det åpent hver helg fra 11.00-15.00. Omvisning med guide kl. 11.00, 12.00, 14.00 og 15.00. Omvisningen kl. 12.00 inkluderer museet Fosen Krigshistoriske samlinger og varer 1,5 time. Billetter kan kjøpes på forhånd på denne hjemmesiden eller kjøpes i kiosken på Austrått Fort. 
I kiosken er det også salg av kaffe, is, brus og suvenirer. 

Fra 21. juni til 15. august er fortet åpent daglig. Faste omvisninger 11.00, 12.00, 13.30, 14.30 og 15.00

Billetter kan kjøpes på forhånd på denne hjemmesiden eller i kiosken på Austrått Fort. 

Link til billettkjøp: https://orlandkultursenter.no/kulturprogram/
Kjøpte billetter refunderes ikke. 

Bestilling:
Omvisning utenom åpningstid kan bestilles. 
Bestillinger gjøres på telefon: 72515510 eller mail til gunnhild.tettli@orland.kommune.no

Priser:
100.- voksen/ 80.- honnør, student / 50,- barn.
Grupper på over 10 personer kr. 80.- pr. pers. Må bestilles min. 2 dager på forhånd.
Utenom sesong er det et oppmøtegebyr på 550,- pr guide i ukedagene og 850,- pr guide i helg.

Retningslinjer  ifm. Smittevern:
Max 10 personer pr. gruppe. Dersom gruppen tilhører samme husstand/kohort/klasse/arbeidsplass o.l kan det være flere. 
Servicebygget/kiosken: På grunn av plassmangel så er det bare tillatt med EN person inne i kiosken samtidig. Vi oppfordrer besøkende til å betale samlet hvis dere er flere i en gruppe.
Toaletter: Toalettene vil være stengt.
Betaling: Vi ser helst at besøkende betaler med kort og bruker «tapp» funksjonen. Vi kan også ta i mot betaling på Vipps til #126847
Hvis du eller noen i ditt følge føler dere uvel, eller viser tegn til sykdom, så henstiller vi om at dere ikke besøker Austrått Fort.

Om Austrått Fort:
Austrått Fort er et tidligere tysk festningsanlegg med et gigantisk kanontårn i 5 etasjer. Dette anlegget hadde en viktig strategisk plassering ved innløpet til Trondheimsfjorden.
Anlegget er i dag museum som har knyttet til seg dyktige guider. En guidet tur, på i underkant av en time, tar deg med under jorda, gjennom hele kanontårnet, elektrisitetsverket og mannskapsforlegningen med plass for inntil 200 mann.
Du kan også se Fosen Krigshistoriske Samlinger, en utstilling som omhandler okkupasjonsårene i Fosen.
En 28 cm trippelkanon fra slagskipet Gneisenau er nedstøpt i fjell. Kanontårnet er i fem etasjer med tilhørende fjellanlegg i tre etasjer.  Det består av nærforsvarsanlegg, aggregat, nødaggregat, kjølevannsrom, fyrrom, rom for forlegning, messe, toaletter, ammunisjonsmagasin, ganger og andre lagerrom. Ved inngangen er det skyteskår med stålluke. Kanonen med plattformer er i god stand. Den er bevart med alle maskindeler og er i prinsippet funksjonsdyktig, men ble sveist fast i forbindelse med istandsettelsen tidlig på 1990-tallet.