Test ut BookBites

Nå kan du enkelt lese bøker digitalt!

I april lanserte vi og de andre bibliotekene i Trøndelag appen BookBites. Den erstatter appen eBokBib som har vært i bruk siden 2013.

Du laster ned appen på mobil eller nettbrett. Du må ha en e-postadresse og et lånekort fra biblioteket for å logge inn. Logg inn med lånekortnummer og pinkode. Dette får du av oss som jobber i biblioteket. 

I appen kan du både lese og lytte til bøker. 

Regjeringen har bevilget 20 millioner kroner til ekstra innkjøp av e-bøker og e-lydbøker til folkebibliotek i forbindelse med koronapandemien. Trøndelag får 1 748 000 kroner av disse midlene. Dermed vil det kjøpes inn en rekke nye e-bøker som gjør tilbudet stadig bedre. 

Lån, reservering og innlevering:
Lånetiden er 28 dager og man kan fornye lån én gang hvis det ikke er andre som venter på materialet. Man kan ha inntil 5 samtidige e-boklån og 3 e-lydboklån.

Du kan reservere e-bøker som er utlånt. Det er ingen begrensning på antall reserveringer. Varsel kommer på din smartmobil/nettbrett  når e-boka er ledig. Sørg for å slå på varsler i innstillingene. 

E-boka må "hentes" innen 3 dager etter varsel, ellers går den videre til neste person på reserveringslista. Etter endt lånetid blir e-boka automatisk levert inn og forsvinner fra din enhet. Gjenstående lånetid på e-bøkene du har lånt vises i appen. Du kan også levere inn boka fra listen over lån før fristen er utløpt.

Lesebrett: 
BookBites kan installeres på lesebrett som har Android versjon 5 eller nyere, så lenge Android-enheten din tillater at du kan hente inn apper fra Google Play.

På grunn av begrensninger Amazon legger på Kindle er det ikke mulig for leverandør å utvikle en løsning mot Kindle lesebrett. Det samme gjelder for andre proprietære løsninger. Det vil komme mulighet for å lese i nettleser på PC eller MAC senere.

_
_
_