Om biblioteket

Vi er ikke et stille bibliotek - og vi ønsker heller ikke å være det! Vi byr på lesesal, gratis wifi, ferske aviser, sjakk, tegnebord og lekekrok for barna, filmer, lydbøker og selvsagt et utall bøker. Kom innom da vel!

bibliotek@orland.kommune.no

Ørland folkebibliotek er et fullassortert bibliotek med de fleste medietyper og tilbud for alle aldre og målgrupper.

Barneavdelingen tilbyr eventyr, lærdom og leseglede. Vi har to faste velkommen-program: for 4-åringene og deres familier, og for 2-klassingene som kan få sitt eget lånekort. Spør oss også om Leseløveklubben. Her kan barna få gratis billetter til svømmehall og kino ved 20 og 40 leste bøker, enten de leser selv eller blir lest høyt for.

I kombinasjonen av vår aviskrok og kultursenterets kafedisk møter du hverdagsbiblioteket - en kaffekopp, noen å prate med, og et rikt utvalg aviser og tidsskrift.
Ved platesamlinga finner du en glorød lyttestol som gir deg opplevelser i øret.

I «Verdensrommet» finner du bøker om historie og geografi, med en spesialseksjon om Fly og forsvar. Her finner du også vår kunstavdeling som innbefatter Astrid Dahlsveens omfattende kunstboksamling.

Lokalsamlingen er stedet for deg som vil vite alt om Ørland.

Vi har film, lydbøker, musikkutlån, og egne soner for krim og fantasy. Ungdomsbøker og tegneserier har gromplassen innerst i hjørnet.

Vi har et eget sjakkbord for den som har lyst på et parti sjakk og et eget litteraturhus for de minste.

Vi har bøker på engelsk, og skiftende samlinger med bøker på de vanligste innvandrerspråkene. Er det et språk du savner er det bare å spørre, vi kan skaffe bøker på de aller fleste språk.

Vi legger vekt på å hjelpe deg som studerer. Vi har derfor laget en ny lesesal innerst i biblioteket. Her er det gratis wifi og flere stikkontakter hvis du går tom for strøm. Ta gjerne med matpakke og termos, eller kjøp noe av oss. Dette er et stille rom for elever, studenter og alle andre som trenger en rolig arbeidsplass. Lesesalen følger bibliotekets åpningstider.

Husk at du alltid kan spørre oss om boktips!

Velkommen til oss!

Åpningstider:

Mandag-torsdag: 9-19

Fredag: 9-15.30

Lørdag 11-15

Som følge av de nye nasjonale retningslinjene for å hindre smitte av koronaviruset blir Ørland Kultursenter stengt inntil videre og ingen forestillinger blir gjennomført.
_
_
_