Galleri Hans

Galleri Hans er et galleri for skiftende utstilling.
Ørlandsmaleren Hans Ryggen har gitt navn til kultursenterets eget galleri.

Vil du oppleve moderne samtidskunst eller lokale kunstnere? Vandreutstillinger fra nasjonale anerkjente museer eller egenproduserte utstillinger? Foto, maleri, skulptur, videokunst, grafikk, tekstil og tegning. Dette er noe av det man kan oppleve på Galleri Hans. Galleriet har ca 8-10 utstillinger i året.
Galleri Hans tar i mot søknader om utstillingsplass kontinuerlig.

Sommerutstilling 2021

Velkommen til årets sommerutstilling på Galleri Hans. Årets utstillere er Björg Thorhallsdottir med grafikk og Edith Thomassen med keramikk.
 
Kunstneren Björg Thorhallsdottir er født i Ìsafjördur på Island i 1974. Familien flyttet til Norge, og hun vokste opp i Lommedalen i Bærum og i Sørøst Asia.
Björg har ti år med kunstutdannelse innen grafikk, maleri, installasjoner og akttegninger fra blant annet kunstakademiet i Barcelona og Toulouse. Hun har gått i lære hos Jean Ducros ved kunstakademiet i Toulouse, Frankrike i 1998, og i grafikk hos Ignacio Aguirre i Barcelona i 2001-2002. Ignacio har tidligere jobbet med kunstnere som Picasso, Miro og Dali, og i dag har Björg sitt atelier i Barcelona, sammen med han. Björg er medlem av Norske Grafikere, og kunsten hennes er blitt utstilt både i inn- og utland. Hun har hatt en rekke separatutstillinger, og etterspørselen etter grafikken er stor.
Hun har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun jobber både med grafiske etsninger og maleri.
 
Pottemaker Edith Serine Thomassen er en Trondheimsbasert pottemaker som har spesialisert seg i brukskunst av porselen med et vakkert, nordisk uttrykk. Hun er utdannet keramiker med Svennebrev i pottemakerfaget fra 2002 og har jobbet med å lage kvalitetsprodukter av porselen siden da.
For pottemaker Edith Serine Thomassen har skapertrangen vært drivkraften bak å bygge opp verksted og galleri. Fra sine kulturhistoriske lokaler på Sverresborg Folkemuseum i Trondheim lager hun vakker brukskunst som både representerer tidløsheten i et flere tusen år gammelt håndtverk samtidig som hun har et moderne og lekent uttrykk.
Thomassen er opprinnelig fra Lofoten, og det er fra vår ville kyst og havet hun henter sin inspirasjon, noe man klart kan se i fargevalgene. Hovedmotivasjonen er å lage produkter som er estetisk vakre samtidig som de kan brukes daglig.
- Vi lever i et samfunn som er preget av en bruk og kast mentalitet. Jeg ønsker å skape produkter som varer, er vakre og som gir glede i hverdagen.
Hun selger gjenstander i alle prisklasser, også til offentlige utsmykninger og bedrifter.
 
Utstillingen står til 28. august. 

 

Leder for Galleri Hans:
Gunnhild Tettli
Telefon: 72 51 55 10/ 99 50 15 28
gunnhild.tettli@orland.kommune.no

Ørland Kultursenter tilbyr formidling med omvisninger og workshops etter avtale. Ta kontakt for et tilbud.