4

Austrått Fort

 

Åpningstider sommeren 2020:

Juni: åpent lørdag og søndag fra 11:00 – 15:00.

Fra 22. juni til 16. august åpent hver dag  fra 11:00 – 15:00.

Faste omvisninger kl. 11:00, 12:00, 13:30, 14:30 og 15:00. Det er kun omvisningen kl. 12.00 som inkluderer museet Fosen Krigshistoriske samlinger. 

Pga koronasituasjonen er det max 10 stykker pr. omvisning. Dersom det er personer/familier som omgåes til vanlig, kan det være opp til 12 pr. gruppe. 

 

Bestilling/reservering

Det er muligheter for å reservere billetter til omvisningene. Billettene må hentes og betales i kiosken oppe ved kanonen senest 10 min før omvisningen starter. Hvis reserverte billetter ikke blir hentet ut selges disse til andre som møter opp. Reservasjoner MÅ gjøres senest dagen før. For omvisning samme dag må man møte opp ved kanonen og kjøpe billetter i kiosken.

Man kan også bestille omvisning utenom åpningstid, men da er det et ekstra oppmøtegebyr for guiden.

Bestillinger gjøres på telefon: 72515510 eller mail til ansvarlig for guidene: eventob@hotmail.com

 

Priser:

100.- voksen/ 80.- honnør, student / 50,- barn.
Grupper på over 10 personer kr. 80.- pr. pers. Må bestilles min. 2 dager på forhånd.
Utenom sesong er det et oppmøtegebyr på 550,- pr guide i ukedagene og 850,- pr guide i helg.

 

Retningslinjer  ifm. Smittevern:

Servicebygget/kiosken: På grunn av plassmangel så er det bare tillatt med EN person inne i kiosken samtidig. Vi oppfordrer besøkende til å betale samlet hvis dere er flere i en gruppe.

Toaletter: Toalettene vil være stengt under hele sesongen. Guidene har nøkkel så hvis det skal oppstå behov kan man spørre de om å få bruke toalettene. Disse blir vasket og desinfisert etter hvert besøk for å hindre smitte.

Betaling: Vi ser helst at besøkende betaler med kort og bruker «tapp» funksjonen. Vi kan også ta i mot betaling på Vipps til #126847

Hvis du eller noen i ditt følge føler dere uvel, eller viser tegn til sykdom, så henstiller vi om at dere ikke besøker Austrått Fort.


Om Austrått Fort:

Austrått Fort er et tidligere tysk festningsanlegg med et gigantisk kanontårn i 5 etasjer. Dette anlegget hadde en viktig strategisk plassering ved innløpet til Trondheimsfjorden.

Anlegget er i dag museum som har knyttet til seg dyktige guider. En guidet tur, på i underkant av en time, tar deg med under jorda, gjennom hele kanontårnet, elektrisitetsverket og mannskapsforlegningen med plass for inntil 200 mann.

Du kan også se Fosen Krigshistoriske Samlinger, en utstilling som omhandler okkupasjonsårene i Fosen.

En 28 cm trippelkanon fra slagskipet Gneisenau er nedstøpt i fjell. Kanontårnet er i fem etasjer med tilhørende fjellanlegg i tre etasjer.  Det består av nærforsvarsanlegg, aggregat, nødaggregat, kjølevannsrom, fyrrom, rom for forlegning, messe, toaletter, ammunisjonsmagasin, ganger og andre lagerrom. Ved inngangen er det skyteskår med stålluke. Kanonen med plattformer er i god stand. Den er bevart med alle maskindeler og er i prinsippet funksjonsdyktig, men ble sveist fast i forbindelse med istandsettelsen tidlig på 1990-tallet.

_
_
_