Husmorskolen

Om arrangementet

HUSMORSKOLEN
- et utendørs musikkspill på Hovde gård 

Inger, Berit og Liv starter på husmorskolen på Ørlandet på slutten av 50-tallet. De er tre svært forskjellige unge jenter fra ulike steder i Trøndelag. Inger drømmer om å bli jagerflypilot, men er forlovet med en odelsgutt. Liv kan ikke fordra husarbeid, men har blitt tvangssendt av foreldrene sine. Mens Berit drømmer om å bli verdens mest perfekte husmor, og er villig til å gå langt for å komme dit. Halvåret på husmorskolen forandrer de tre jentene for livet.  
Det handler om «husmus» - for det var det jentene på skolen ble kalt. Det handler om «snørrhovne jetjagere», om «utpåkarer», om danselokalet «Horsen», om rockabilly, og om konflikten mellom bønder og forsvaret ute på Ørlandet,
 Og så handler det om drømmen om å fly. 
Stykket tar utgangspunkt i miljøet rundt Hovde, hvor det var husmorskole fra 1923 og helt opp til 1980-tallet. Husmorskolene var i sin tid en måte å løfte frem viktigheten av kvinnens arbeid i hjemmet på. Som en del av datidens kvinnekamp, ble derfor kunnskapen om å drifte et hjem «opphøyet» til et akademisk fag, og dermed gjort viktig. Datidens lærebøker i husstell er ikke bare et fantastisk innblikk i en annen tid, men også et skattkammer av glemt kunnskap.
Forestillingen vil finne sted på tunet til Hovde gård, som i dag huser et fasjonabelt hotell og restaurant som brukes til bryllup, kurs og konferanser. I starten av september blir vi tatt med tilbake i tid hvor det er Bestyrerinnen Fru Bergh som holder i tømmene og husstell-bakteriologi stod på timeplanen. 
Manus og musikk er skrevet av Ane Aas og Rasmus Rohde. 
På scenen finner du profesjonelle skuespillere og lokale amatører, kor og et spill levende band.