Sang

Hovedmålet i sangundervisningen er at eleven skal bli trygg på seg selv og stemmen sin. Eleven skal få mulighet til å uttrykke seg selv og eksponere seg gjennom jevnlige opptredener, som solist, i smågrupper og i tverrfaglige prosjekt der vi samarbeider bl.a med drama og dansegruppene i store oppsettinger.

Teknikk: Sanggleden må alltid stå i fokus. Men for å bli trygg på seg selv og sin stemme og synge på en sunn og uanstrengt måte så må alle elevene jobbe med teknikk/oppvarming. God pusteteknikk, støtte, ulike stemmefunksjoner, avspenningsteknikker mm.

Teori: Alle elevene må lære seg grunnleggende teori. Det har de bruk for i mange sammenhenger. Og spesielt når de har samspill og gruppeundervisning i sang.

Rytme: En god rytme er en grunnleggende faktor for at eleven skal kunne fungere i lag med flere enn seg selv. Det å kjenne pulsen i kroppen, kunne følge kompet som går, enten det er et piano, en gitar, et band eller singstar og karaoke som er bakgrunnslyden. Det jobber vi med på timene, og i stor grad når vi har lengre tid på oss i gruppesang timene og samspill.

Undervisning Bjugn, Brekstad, Fagerenget og Vallersund.

Ingunn Solem
Kulturskolelærer sang
Mob. 930 06 455
 
Astrid Mjøen
Kulturskolelærer sang
Mob. 977 62 541